donderdag 14 januari 2021

joepie...BONUS

 Wat is het toch altijd leuk als je een bonus krijgt. Soms is dat een stom bonnetje van de supermarkt, al gebeurt dat tegenwoordig meer met hun kaarten waar je dan hier in Spanje eigenlijk niet weet wat je krijgt. Het telt op, da's al, maar wat het juist optelt, geen idee. We geven ons kaartje altijd mooi af en ooit zal de dag komen dat we het grote lot hebben zeker.

Die soorten klantenkaarten, die staan nu tegenwoordig ook op onze telefoon, dus nog handiger. Alleen hier in het dorp bij de Dia ( supermarkt), daar hebben ze dan weeral een probleem dat ze dat niet kunnen scannen en dan moeten ze dat ellenlange nummer intikken. Als je dan per ongeluk aan de verkeerde kassa staat, dan kunnen ze het al helemaal niet inbrengen. Daar gaat mijn geweldige bonus dan.

En zo kan ik nog wel wat verhaaltjes van bonussen verzinnen. Geef gewoon die korting en basta. Waar is de tijd van onze klantenkaarten in de winkel. Daar vond je de kaart dan weer niet of was de klant ze thuis vergeten.

Leuke tijden. 



Maar een andere bonus is dus de extra bonus die het verplegend personeel eind vorig jaar kreeg.

En in België is dat zomaar 985 euro voor een fulltime. Uiteraard is een halftime a rato aangepast. Dat betekent dus de helft ongeveer en daar gaat dan nog eens 53% belasting af. Hoeraaaaaa, den Ad heeft een dikke bonus gekregen!!! En maar applaudisseren voor de verzorgende sector.

Zo fier als een gieter vertelde hij dat dan ook aan Elly, zijn zus. Zij werkt trouwens eveneens in die verzorgende sector, maar dan wel in Nederland. En ja hoor, ook bonus in Nederland.

Alleen, klein verschil. Of je nu 2 uur werkt per week, of 36 uur, dat maakt allemaal niks uit. Iedereen krijgt gewoon 1000 euro BELASTINGVRIJ. Euhhhh??? De fierheid van Ad was rap geslonken.

En ik had nochtans ook voor kerst meegespeeld met El Gordo, DE kerstloterij van Spanje waar er dit jaar zomaar 2.5 miljard te verdelen viel. Net pech gehad.

We doen dus maar gewoon verder met onze bonuspuntjes hier en daar, daar zullen we pas rijk van worden. 

Komt daar gelukkig nog eens boven dat de prijzen hier wel een goed stuk lager liggen dan in België of Nederland, dus dat scheelt ook weer.

Leven in de zon kan niet leuker zijn. Zon hebben we wel nu, volle zon, maar oh zo koud. We kregen er deze week zelfs sneeuw bij, nooit meegemaakt hier in Competa. De baan van de kust naar hier was een sliert van auto's die toch even wilden komen genieten van de goeie laag sneeuw dat er boven het dorp lag.

Jammer genoeg is na 1 dag alles bijna verdwenen want de zon, die doet haar werk.

Als je dan 's avonds tijdens de avondgloed  naar de overkant van de zee kijkt en je kan de contouren van de bergen in Afrika zien, dan denk je toch telkens, wat hebben we hier toch een geweldige plek onder de zon.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten