vrijdag 5 januari 2024

13 in een dozijn

 Allereerst van harte een fantastisch 2024 gewenst van ons uit.

Nu weer even tijd na de festiviteiten hier om wat op de blog te zetten. En 2024 gaat voor ons ook weer iets speciaal worden. We wonen  hier nu 12 jaar en ons 13e seizoen gaat zo weer beginnen. 

12 jaar geleden begon ons verhaal in Spanje, waarmee we België voorgoed achter ons hebben gelaten. Ad die bleef en blijft nog elke maand daar verder werken voor een 10 tal dagen per maand, en ook daar zal dan een eind aan komen.

Een nieuw leven opbouwen in een ander land is toch steeds een grote verandering. Het begint al met de taal. Spaans, ok, maar Andalu is een ander verhaal.

Ooit zal de dag komen dat we daar meer en meer van verstaan. 

Familie was bang dat ze ons niet meer zouden zien, maar het tegendeel werd bewezen doordat ze een 2 tal keer per jaar naar hier kunnen komen waardoor we veel meer quality time hebben gekregen.

Kinderen idem dito, als ze tenminste tijd hebben tussen hun drukke banen.

Mijn kids, dat is een ander verhaal, daar ga ik niet over uitweiden. Elk zijn eigen ding zeker.

Maar.... met het 13e seizoen kondigen we ook het laatste seizoen aan van de b&b zoals hij nu is. Dat betekent ons typisch uitgebreid ontbijt en 3 keer per week een diner met de super gezellige avonden aan de lange tafel buiten waar de grootste verhalen worden verteld door de steeds geweldige gasten die we kunnen ontvangen.

Als bewijs , onze eerste gasten die voor 2 dagen even overvlogen om in de zon te vertoeven op een rustige plek.



En ja, er staat dus verandering op touw. Ons pensioen kondigt zich aan en dan gaan ook wij het iets rustiger aan doen. Rustiger in de zin van meer tijd voor onszelf nemen om ook wat andere plekken te ontdekken.

De b&b zal, als hij dan nog niet verkocht is, omgetoverd worden tot dezelfde fantastische plek waar er dan 3 kamers zullen zijn en waar er dan 1 kamer zal omgetoverd zijn tot een keuken-leefruimte, waar iedereen zelf kan koken of samen met andere gasten.

Aangezien we zelf sinds we hier zijn komen wonen, ook meer naturist zijn geworden, zal daar ook meer aandacht naar gaan. De laatste jaren waren enkel juli en september gereserveerd voor naturisme, maar onze volledige plek is ook vanaf nu al "clothing optional "geworden. We hebben hier dan ook meer dan gelegenheid om naturisten te ontvangen, onze plek is er ideaal voor. Spanje heeft ook geen wet die naakt zijn verbied, ook niet voor wandelingen in de prachtige natuurparken hier rond.

En mochten jullie tips hebben, dan zijn die meer dan welkom.


Hasta pronto



Geen opmerkingen:

Een reactie posten