woensdag 21 december 2016

148 = 168 = 294. Even rekenen.

Een paar dagen geleden, net nadat de ziekenhuistoestand was opgelost , hebben we dan toch beslist om te vertrekken . Er moest dan nog dringend een auto gehuurd worden omdat de onze in België blijft staan totdat we terug zijn begin januari.
Dus, zoals wij onze gasten allemaal aanraden proberen we bij Helle Hollis te boeken, maar pech, autos allemaal verhuurd.
Dus maar een andere website opgezocht, er zijn er zovele.
We belanden bij Firefly, niet slecht want die werd ons reeds aangeraden door gasten en daar gingen we dan maar op in.

Alles inbegrepen tot 1 januari ...148 euro, zelfs met een extra verzekering all in. Het kost ons geen bal meer.
De prijzen, die variëren natuurlijk ook naargelang de periode en die is nu blijkbaar laag.
Wij weg.
Vlucht en zo verloopt prima en ik beslis om bij aankomst direct naar de balie te gaan en Ad zou op de koffer wachten. Kwestie dat er niet teveel volk aan die balie zou staan.
Viel mee, twee man voor mij en 1 voorsteker, een Belg. Daar zijn ze dat ook gewoon.

"First time at Firefly?"  Vriendelijkheid ten top. Knap en perfect Engels of andere taal als je dat wenste.
Vlug wat papieren invullen, de man achter de balie althans want wij moesten enkel de normale kaarten afgeven, pas, rijbewijs en kredietkaart. Bankkaart mocht niet want of je daar nu geld op hebt staan of niet interesseert hun niet.

" Oh sir, you first have to read this detail" Pataaat, daar komen de euros. Een extra verzekering. Wij schieten uit onze kram waarop direct " Calm down, calm down sir" kwam.
En wij maar uitleggen over die extra verzekering die we reeds betaalden in België en die in Europa geldig is , niks hielp, betalen zal je. En hoeveel zou dat dan wel kosten. Euhhh, 168 euro. Eh??? Te nemen of te laten. Ok dan maar en van onze kant bleven de monden gesloten vanaf dan. En de supervriendelijke man achter de balie snoerde zijn mond vanaf dan ook maar.
Voila, teken hier en daar en daar. Euhhh, het is plots 294 euro. Ah ja, extra kosten voor kredietkaart. Maar ik mag mijn bankkaart niet gebruiken. Pech.
En een volle tank en nog wat prullaria en dan de tax. Voila.
Ik trok die papieren uit die man zijn hand en weg waren we met de sleutel en een lang gezicht van razernij.

Vandaag toevallig kredietkaartrekening nagekeken en er blijkt 350 euro af te zijn genomen. Hoe kan dat nu weer? Bellen naar Mastercard. Ah ja, Firefly heeft dat geblokkeerd en ze hebben eerst zelfs geprobeerd om 400 te blokkeren. En waarom? Geen idee.
Wat zijn we weer blij. Maar 1 ding hebben we weer bijgeleerd en nu voor goed.
Op het moment dat onze nieuwe website er zal zijn, gaan alle verhuurbedrijven van autos er af en raden we nog enkel Helle Hollis aan. Iets duurder, wel een korting van 15 % en eerlijk !

We maken er toch een heerlijke kerst van met onze chique voiture.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten