donderdag 27 maart 2014

de website hermaken

De website is dus blijkbaar al aan vernieuwing toe. We zijn er nochtans blij mee, voor zoverre we blij kunnen zijn met een site waar wel het één en ander aan scheelt. Maar, de reacties zijn altijd positief en het werkt.
Hij werkt ja, als hij werkt want we zijn nu toch al 4 keer gehackt en dat is niet het plezantste dat je overkomt, zeker als je boekingen grotendeels afhangen van internet.
Maar hoe komt dan toch dat die telkens weer gehackt is. Dus wij weer naar onze webbouwster Maria Kupers. Daar kregen we te horen dat de server niet goed beveiligd is en dat die moet veranderen, maar......daardoor moet de hele website ook veranderen want bij die nieuwe server kan die niet werken.
Verstaan jullie het........ik in elk geval niet, maar ben daar een super leek in natuurlijk.
Het kwam er dus op neer dat na de twee jaar onze website volledig kwijt zouden zijn en dat we van nul mogen herbeginnen bouwen. Ok, doe maar he, zij kan dat wel. Op zich geen probleem, maar wij krijgen wel de rekening van een volledige nieuwe site?????
Maar hoe komt dat verdorie dat die website niet meer kan werken bij een nieuwe server? We komen overeen, eigenlijk helemaal niet overeen met Maria dat we er eens een gesprek moeten over hebben want zij gaat dat niet gratis hermaken.
Waar ligt dan toch die fout van die website? Wij snappen het nog steeds niet. En ondertussen gaan er maanden over en het gesprek komt er niet. Uiteindelijk enkele weken geleden geraken we zover na opnieuw gehackt te zijn, en het besluit staat vast......geen van beide, wij en zij willen niet meer verder werken met mekaar. Zoek maar een andere.
Dat doen we dus en die vinden we na enkele aanvragen van verschillende webbouwers.
Van die verschillende mensen komen we het hele verhaal te weten waarom die site nu niet meer gaat werken.
De site werd toen gemaakt in een programma dat op dat moment al bekend stond, dat dat ging vervallen en moest ge upgrade worden. En zelfs de nieuwe upgrade stond ook al bekend dat die er uit ging en dat die weer naar een ander niveau zou gaan.
Dus onze site bouwster wist van het hele gedoe af en heeft maar verder gewerkt met wat ze had.....wij betaalden toch want het vertrouwen had ze wel van ons.


En voila......hier zitten we dan. De site werd inderdaad overgezet naar een andere server, compleet overbodig....en nu hebben we nog 2 dagen om de codes te krijgen van haar, maar dat loopt allemaal niet van een leien dakje.


Uiteindelijk komt het wel allemaal in orde, maar wat bezielt mensen toch om steeds dwars te moeten gaan liggen. En we hebben nog steeds onze les niet geleerd, doe nooit zaken met vrienden..


Eén ding weten we.......onze nieuwe site gaat er nog beter worden en daar zijn we nu al blij om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten