donderdag 19 mei 2016

Plan, Plan, Plan....trekt uw plan.

Plan, Plan, Plan....trekt uw plan. Als ge aan een leven samen begint, dan komt er op een moment de gedachte dat het geweldig zou zijn om kinderen te hebben. In ons geval is dat een beetje moeilijk en samen hebben we er uiteindelijk al 5 uit ons vorige leven. Als ze dan de kans eens hebben tussen al hun drukke doen, dan komen ze eens lekker genieten bij ons. Dat moment is uiteindelijke veel intenser dan zo af en toe een samen een namiddag een pint te gaan pakken.

Maar wij kwamen na een paar jaar samen op het idee om aan Plan kind te sponsoren. Dan hebt ge tenslotte toch het gevoel dat ge mee helpt aan de opvoeding van een kind, en help je dan ook mee aan de opbouw van 1 of ander project waar " jouw" kind dan woont.
Bij ons was dat Jesus Ramos uit Peru, een jongetje dat toen 5 jaar was en geboren op kerstdag. Echt een tof gevoel. De foto is wel al een aantal jaren verder.


Elk jaar krijg je dan ook een update van hoe de resultaten op school zijn en hoe het project verder verloopt. Brieven schrijven is tot nu toe niet echt onze beste kant geweest. We willen dat kind tenslotte niet opzadelen met de problematiek van een homokoppel, wie weet is dat daar wel een probleem en dat willen we een beetje voorkomen. Als hij maar onze steun krijgt, da's voornaam.

Enkele weken kregen we van Plan een mail om ons adres te vragen want ze kregen de post steeds teruggestuurd. Waarom moesten ze nu ons postadres hebben als ze in deze tijd alles per e-mail kunnen doen. Maar goed, we stuurden alles netjes door. Enkele weken later kregen we het verdict. Wel, verdict.....Plan heeft besloten om Jesus van ons af te pakken door het project daar te stoppen omdat ze in dat gebied niet meer werkzaam zijn.
Mooi is anders !!! Voila, we krijgen ineens een ander kind voorgeschoteld. Als we de domiciliƫring van de bank door laten gaan, dan gaat het geld gewoon naar dat nieuwe kind.
Een mail naar Plan met wat uitleg bleef tot nu toe onbeantwoord.

Het goedbedoelde idee dat we hadden van Plan veranderde voor ons plots in een "handel in kinderen". Beter kan ik het niet noemen. Steunen we een kind en zijn gemeenschap of steunen we een organisatie?

Onze kinderwens is hiermee definitief gestopt, ook al zeurt Koen Wouters op tv de oren van onze kop.
Ben ik nu opgelucht? Nee, maar ik heb het toch gezegd !!! Voila !!!

1 opmerking:

  1. Ja ik kan me voorstellen dat jullie je belazert voelen. Ik zou het toch uitzoeken hoer dat zit en aan hat adres van jullie kind zien te komen. Het is van de zotte dat dit kan.

    BeantwoordenVerwijderen